21 de març 2009

Beatriz Colomina i els Eames

Després d'una setmana plena d'activitats culturals em moria de ganes d'escriure alguna cosa en aquest blog... I començo pel més difícil, és a dir, l'activitats que més dies fa que va passar i també la que més complexa em va semblar.

A l'ETSAV ens van informar de que Beatriz Colomina, tèorica de l'arquitectura, faria una xerrada per parlar dels Eames. Ens van dir que era tot un luxe poder escoltar aquesta dona, i que a més a més si no coneixíem els Eames serien una gran i agradable descobriment. Que l'article a la wikipedia només estigui en anglès pot voler dir dues coses: que els professors ens van enganyar vilment en parlar-nos d'ella o bé que en aquest país no podem evitar desaprofitar els grans talents i per això acaben marxant fora... Opto per la segona opció.

Després de la xerrada segueixo sense saber qui són els Eames... Vaig quedar completament saturat de nova informació, i a més a més es donava per suposat que ja coneixíem els Eames... La veritat és que va ser molt interessant, i tinc una gran cursiositat per saber més coses d'aquests arquitectes. Entenc que eren una personatges especialment curiosos... i molt experimentals. Buscaré muntatges i reproduccions seves, a veure si els segueixo coneixent...

De moment, gràcies a Internet, ja he descobert que se'ls hi ha dedicat una galeria a Santa Monica, California. A més una petita cerca d'imatges segur que treurà de dubtes a molt gent: tots hem vist aquestes cadires.