24 de febrer 2009

De Chillida a Sixeart

La galeria Manel Mayoral estrenava el passat 24 de gener una novedosa exposició. Reuneix en un mateix espai obres tridimensionals de diversos artistes com Chillida, Tàpies, Venet, Valdés, Barceló, Mariscal, i més, amb obres d'artistes més emergents com el grafiter Sixeart.

Aquesta exposició és una agradable novetat per als que admirem tant l'art que podem trobar als museus com el que podem trobar al carrer. Però d'una proposta tant atrevida, d'un títol tant cridaner, gairebé reivindicatiu, un espera una mica de reflexió al darrere de tot plegat. I és que hi ha prou material per donar-hi voltes: allò que és delicte salta a galeries i museus, i es paguen milers i milers d'euros per les seves obres al mateix temps que es posen multes quan aquestes són al carrer, i aquesta galeria ha tingut l'atreviment de reunir de comarar-los amb els artistes contemporanis més consagrats, però no de donar-hi més voltes. Perdoneu, oblidava que "galeria" no és sinònim de "sala d'exposicions" o "museu", ja que la seva finalitat deu ser únicament poder vendre les obres... Més enllà de tot això aquesta exposició es pot considerar gairebé de luxe (les reflexions cada ú o casa seva... o aquí mateix), així que si voleu teniu fins al 15 de març per anar-la a veure a la galeria Manel Mayoral (C/ Consell de Cent 286).

2 comentaris:

Kim ha dit...

D´acord, en tot hi ha una mica de Marketing , aixi funciona aquest mon. Pero Sixeart crec que es dels pocs grafitters del mon que ha pintat a la TATE Modern de Londres (ancare que sigui a las parets de fora)...i aixo semba que son paraules majors.
En consavol cas ell ja portava molts anys pintant per els carrers (com milers i milers ho fan). Ancare que no tingui una formació academicament covencional...pot ser tant autentic com d`altres artiste que desde el inici de les seves carreres ja pretenian arribar ser reconeguts per a un publics dins de l´entrenmat galerias, critics, museus , etc. Sixeart com a minim va començar a pintar, crec, per amor al art...a mes a mes no pertany a cap elite cultural, ni sosial, aixe que me he pres la molestia de escriure aquestas frases...espero que arribi lluny no sere jo qui posará pals a les rodes de un artiste de Barçalona (i del carrer)...amb el panorama que ja...

xavi ru ha dit...

Kim, hi estic d'acord, i de fet Sixeart és un dels grafiters que més m'agraden i més he seguit pels carrers de Barcelona (entre tants altres com Lolo, Boris Hoppek, Miss Van, Pez, Sosaku, Freaklüb, i un llarg etcètera).

Sovint trobo més estimulants aquests artistes fets a sí mateixos, i el seu art és més accessible al públic en general.